Drodzy gracze!Jak zapewne wiecie w tym temacie zajmuję się opisem największych nacji w Ithieau. Temat ten cały czas znajduje się w budowie i choć napisałem już opisy do kilku nacji to wiele mi jeszcze zostało. Gdybyście chcieli mi pomóc proszę was o kontakt. Macie jakieś ciekawe pomysły na nację, krainę czy ród - napiszcie. Chcecie stworzyć jakiś własny tekst, opisać jedną z nacji czy wymyślić jakiś sławny autorytet do jednej z nich - napiszcie. Pamiętajcie, że wy również macie prawo tworzyć wizję tego świata. Czekam więc na wasze propozycje. Merkurjusz oznajmił, że gra mu nie idzie i nie ma weny, więc rezygnuje z dalszej gry. Żeby dłużej nie przeciągać będziemy kontynuować rozgrywkę bez niego. Jego postać stanie się NPCem i jej poczynania będę opisywał ja w moim poście na koniec kolejki. Grę zaczynało pięciu graczy. Jeden z nich niedawno zrezygnował z dalszej gry, więc zwolniło się jedno miejsce. Oprócz tego zapowiedziałem, że do gry mogę dodatkowo jeszcze kogoś przyjąć, więc sprawa teraz wygląda tak: gra będzie kontynuowana dalej, lecz rekrutacja zostaje nadal otwarta. Nowi gracze mogą składać swoje Karty Postaci i ubiegać się o pozwolenie na dołączenie do gry. Ilość wolnych miejsc? Na razie dwa. |
Witajcie forumowicze. W związku z tym, że nasza "rozgrywka together" dość mozolnie idzie, gdyż ciągle jesteśmy zmuszeni do czekania na jakąś osobę, aż ta odpisze mam do was ciekawą propozycję. Co wy na to gdybyśmy wcielili w życie singleplayer, osobną rozgrywkę, która działaby się z boku tej głównej? Musielibyście zrobić sobie nowe postacie, a sama gra wyglądałaby bardzo podobnie do tej normalnej z tymże wyjątkiem, że rozgrywka działaby się tylko pomiędzy jednym graczem a MG, ale także chciałbym wprowadzić coś ekstra do samej gry - mianowicie chodzi o mechanikę. Dołączyłbym statystyki, poziomy umiejętności, a o wyniku działań waszych postaci decydowałyby wyniki na kościach. Żeby wszystko wam bardziej rozjaśnić pozwolę sobie na wypisanie tego w listach:
Zmiany:
Co nie zostanie zmienione:
Inne ważne informacje:
Dlaczego to proponuję? Powód jest prosty. Nie chcę, żeby forum umarło, a także chcę dalej rozwijać wizję i losy tego świata. Dlatego też jeśli nie jesteście zainteresowani pisaniem jakiś tekstów do Historii i podań proponuję wam ciekawszy wariant. Co o tym sądzicie? Piszcie w tym temacie :)
Amator Erpegów
Mi to osobiście nie przeszkadza można zawsze spróbować tak zagrać :)
P.s Jak znajdę czas w tym tygodniu to w końcu spisze na czysto historie dolin niedźwiedzich i ci wyśle
Amator Erpegów
za, choć smuci mnie fakt że jest 0% szans na przeniesienie :D Chyba napiszę 3 kp do tego.
P.s tak jak i Rand, też od dawna chciałem ci coś zrobić i wysłać, i chyba się za to zabiorę.