Sesje PBF

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

Drodzy gracze!

Jak zapewne wiecie w tym temacie zajmuję się opisem największych nacji w Ithieau. Temat ten cały czas znajduje się w budowie i choć napisałem już opisy do kilku nacji to wiele mi jeszcze zostało. Gdybyście chcieli mi pomóc proszę was o kontakt. Macie jakieś ciekawe pomysły na nację, krainę czy ród - napiszcie. Chcecie stworzyć jakiś własny tekst, opisać jedną z nacji czy wymyślić jakiś sławny autorytet do jednej z nich - napiszcie. Pamiętajcie, że wy również macie prawo tworzyć wizję tego świata.
Czekam więc na wasze propozycje.

Merkurjusz oznajmił, że gra mu nie idzie i nie ma weny, więc rezygnuje z dalszej gry. Żeby dłużej nie przeciągać będziemy kontynuować rozgrywkę bez niego. Jego postać stanie się NPCem i jej poczynania będę opisywał ja w moim poście na koniec kolejki.

Grę zaczynało pięciu graczy. Jeden z nich niedawno zrezygnował z dalszej gry, więc zwolniło się jedno miejsce. Oprócz tego zapowiedziałem, że do gry mogę dodatkowo jeszcze kogoś przyjąć, więc sprawa teraz wygląda tak: gra będzie kontynuowana dalej, lecz rekrutacja zostaje nadal otwarta. Nowi gracze mogą składać swoje Karty Postaci i ubiegać się o pozwolenie na dołączenie do gry. Ilość wolnych miejsc? Na razie dwa.

#1 2014-09-15 14:17:59

lawsford

Wielki Mistrz Gry

Punktów :   

Blood Sacrifice: Singleplayer

Witajcie forumowicze. W związku z tym, że nasza "rozgrywka together" dość mozolnie idzie, gdyż ciągle jesteśmy zmuszeni do czekania na jakąś osobę, aż ta odpisze mam do was ciekawą propozycję. Co wy na to gdybyśmy wcielili w życie singleplayer, osobną rozgrywkę, która działaby się z boku tej głównej? Musielibyście zrobić sobie nowe postacie, a sama gra wyglądałaby bardzo podobnie do tej normalnej z tymże wyjątkiem, że rozgrywka działaby się tylko pomiędzy jednym graczem a MG, ale także chciałbym wprowadzić coś ekstra do samej gry - mianowicie chodzi o mechanikę. Dołączyłbym statystyki, poziomy umiejętności, a o wyniku działań waszych postaci decydowałyby wyniki na kościach. Żeby wszystko wam bardziej rozjaśnić pozwolę sobie na wypisanie tego w listach:

Zmiany:

• Karty Postaci byłyby widoczne dla wszystkich użytkowników forum.

• Dodatkiem do Kart Postaci byłoby między innymi Statystyki, inaczej współczynniki, coś co grupowałoby umiejętności postaci i wyznaczałoby w czym postać jest lepsza, a w czym gorsza (np. lepiej radzi sobie z wysiłkiem (Wytrzymałość), natomiast z logicznym myśleniem raczej mniej (Mądrość); Pochodzenie - poprzez pochodzenie postać otrzymywałaby jakiś bonus do określonych statystyk, czy podnosiłaby poziom konkretnej umiejętności; Lvle umiejętności - już nie bardzo dobry, podstawowy, a 1, 2, 3 itd.; Specjalne zdolności - unikatowe umiejętności, które potrafi tylko wasza postać lub bardzo wąska grupa osób.

• Dodana zostanie mechanika gry, m. in. rezultat waszych działań wyznaczać będzie wynik na kościach. Sam ułożę do gry mechanikę rzutów kośćmi. Niestety, ze względu na brak takiej możliwości wy nie będziecie rzucać, a ja. I ja to wszystko będę zapisywać pod postem pod nagłówkiem Mechanika.

Co nie zostanie zmienione:

• Główna rozgrywka dalej będzie prowadzona i to na niej MG będzie zwracał największą uwagę. Czyli, gdy np. gracze odpiszą w głównej rozgrywce i czekać będą na odpis Mistrza, a ten jeszcze będzie musiał się zabrać do pisania posta w dwóch rozgrywkach singleplayer to ten najpierw weźmie się za odpis w głównej rozgrywce, później natomiast za resztę.

Inne ważne informacje:

• Postać utworzoną w trybie singleplayer nie będzie można przenieść do głównej rozgrywki, jak i na odwrót.

Dlaczego to proponuję? Powód jest prosty. Nie chcę, żeby forum umarło, a także chcę dalej rozwijać wizję i losy tego świata. Dlatego też jeśli nie jesteście zainteresowani pisaniem jakiś tekstów do Historii i podań proponuję wam ciekawszy wariant. Co o tym sądzicie? Piszcie w tym temacie :)

http://i61.tinypic.com/rjjprc.gif

#2 2014-09-15 18:24:11

Rand the Casime

Amator Erpegów

Punktów :   

Re: Blood Sacrifice: Singleplayer

Mi to osobiście nie przeszkadza można zawsze spróbować  tak zagrać :)
P.s Jak znajdę czas w tym tygodniu to w końcu spisze na czysto historie dolin niedźwiedzich i ci wyśle

#3 2014-09-16 09:21:54

InkwizytorSzalonyHollow

Amator Erpegów

Punktów :   

Re: Blood Sacrifice: Singleplayer

za, choć smuci mnie fakt że jest 0% szans na przeniesienie :D Chyba napiszę 3 kp do tego.
P.s tak jak i Rand, też od dawna chciałem ci coś zrobić i wysłać, i chyba się za to zabiorę.

Runescape Mouse Pointer

Stopka forum

RSS